>Çıntar

>

Çıntar ormanlık alanlarda, çam meşe gibi ağaçların altında bulunuyormuş.

Çıntarın faydaları
Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor.

Biz yıllardır bu kadar besleyici bir gıdayı korkudan yiyemiyorduk.Yiyenlerin ballandıra ballandıra anlatışlarından ağzımızın suyu akıyordu. Bugün ilk defa çıntar yedik, eve getirilen çıntarları komşuma gösterdiğimde hemen temizledi, genelde soğanla kavrularak yada ızgara olarak yenen çıntarı komşum yağda unlayarak balık gibi kızarttı. Eee biraz yağlı oldu ama harika bir tadı vardı, kalamar gibi nefisti.Tüm yemeyenlere tavsiye ederim ama mutlaka bilen biri ile seçilmesi gerekiyor. Çıntardan sonra kültür mantarı çok yavan gelecek…

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to >Çıntar

  1. Anonymous dedi ki:

    >afiyet olsun…denemeli…cayna

  2. inci çiçeği dedi ki:

    >bencede denemelisin

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s