>Sıkma

> sıkma hamuru bayat ekmek ile hazırlanabileceği gibi mayalı hamurlada yapılabilir. Hazırlanan hamur küçük küçük bezelere ayrılır.


Hazırlanan bezeler istenilen inceliğe kadar açılır.


Açılan hamur (bazlama) teflonda pişirilir. ( sacda da pişirilebilir.)


Önceden hazırlanan sıkma içi koyularak sarılır. (İsteğe göre peynirli yada patatsli yapılabilir.)

Hazırlanan yufka sarılır, çay, ayran ile yenir.

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s